Doetank

Sinds een half jaar maak ik deel uit van een denktank die zich verwondert over en verdiept in het ‘zelforganiserende vermogen’ in onze maatschappij.

Is het de crisis? Is het de terugtredende overheid? Is het uit pure frustratie? Of zijn er alleen maar positieve drivers? Burgers lijken steeds meer dingen zelf te organiseren: energie, zorg, arbeidsongeschiktheidsverzekering, groenonderhoud, etc. Mooi om te zien. Nog mooier om daar versnelling in te brengen.

De denktank heeft zich daarom afgelopen maanden getransformeerd tot doetank: wij adviseren de design-curator van museum Boijmans van Beuningen over de Design Column. Museum Boijmans van Beuningen begon bijna een jaar geleden met de Design Column, een snel wisselende tentoonstelling waarin een maatschappelijk vraagstuk becommentarieerd wordt door ontwerpers en kunstenaars. Alhoewel dit concept van de Design Column erg aanspreekt, resulteert de uiteindelijke tentoonstelling nog in te weinig actie of reactie.

Onze doetank gaat samenwerken met het museum om rondom de column meer interactie met de samenleving op gang te brengen. Het publiek zal o.a. worden betrokken bij deze constante beweging van de Design Column via een eigen weblog. Hier kan de conversatie gaande worden gehouden en door iedereen worden gevolgd. Andere ideeën gaan de komende tijd verder uitgewerkt worden.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven