Senior projectleider inclusieve energietransitie

De provincie Utrecht wil dat zoveel mogelijk inwoners meedoen aan en meeprofiteren van de voordelen van energiebesparing en duurzame opwek van energie. Deze ambitie is vertaal in een Aanpak Inclusieve Energietransitie. Als senior projectleider droeg ik hier actief aan bij door:

  • Te zorgen dat gemeenten gratis spouwmuur-, bodem- of vloerisolatie konden aanbieden aan huiseigenaren met lage inkomens. Gemeenten die spouwmuurisolatie aanboden, werden geholpen een Soortenmanagementplan op te stellen. Zodat koopwoningen natuurvriendelijk geïsoleerd konden worden.
  • Gemeenten te ondersteunen bij het opstellen van een Lokale Aanpak Isolatie en het aanvragen van een SPUK voor dit doel. Ik stelde een voorbeeld aanpak en SPUK-aanvraag op, die gemeenten eenvoudig op maat kunnen maken.
  • Als lid van het projectteam droeg ik bij aan de oprichting van een regionaal energiedienstencentrum (EDC). Dit is een gezamenlijk initiatief van vierentwintig Utrechtse gemeenten en de Provincie Utrecht. Het is de centrale plek waar deelnemende gemeenten samenwerken aan het realiseren van concrete projecten om woningen te verduurzamen.
  • Vanuit het EDC met dertien gemeenten een gezamenlijke ontzorgingsaanpak voor huiseigenaren op te zetten. Namens de gemeenten selecteerden we één intermediair, die hun huiseigenaren vier tot zes jaar van technisch en financieel advies én aantrekkelijk aanbod gaat voorzien.

Foto: Provincie Utrecht

Scroll naar boven