Senior projectleider inclusieve energietransitie

De provincie Utrecht wil dat zoveel mogelijk inwoners meedoen aan en meeprofiteren van de voordelen van energiebesparing en duurzame opwek van energie. Deze ambitie is vertaal in een Aanpak Inclusieve Energietransitie. Als senior projectleider draag ik hier actief aan bij door:

  • Te zorgen dat gemeenten gratis spouwmuur-, bodem- of vloerisolatie kunnen aanbieden aan huiseigenaren met lage inkomens. Gemeenten die spouwmuurisolatie aanbieden, worden geholpen een Soortenmanagementplan op te stellen. Zodat koopwoningen natuurvriendelijk geïsoleerd kunnen worden.
  • Gemeenten te ondersteunen bij het opstellen van een Lokale Aanpak Isolatie en het aanvragen van een SPUK voor dit doel. Ik stelde een voorbeeld aanpak en SPUK-aanvraag op, die gemeenten eenvoudig op maat kunnen maken.
  • Als lid van het projectteam bij te dragen aan de plannen voor een regionaal energiedienstencentrum. Dit is een gezamenlijk initiatief van 13 Utrechtse gemeenten en de Provincie Utrecht. Dat beoogt een intensieve samenwerking tussen overheidsinstanties te realiseren, in eerste instantie gericht op het verduurzamen van koopwoningen.

Foto: Provincie Utrecht

Scroll naar boven